Grill party zimą
Śnieg nie jest przeszkodą
Zbliżają się najmroźniejsze miesiące w roku, tęsknota za letnimi spotkaniami przy pachnącym grillu wda się we znaki każdemu. Przychodzimy więc z pomocą w zorganizowaniu grill party nawet w środku zimy, raczej nie na zewnątrz a w przytulnych murach naszego domu. Zapraszamy do lektury.
Wybieramy grill
Centralny punkt przyjęcia, pole do popisu, jeśli chodzi o umiejętności kucharskie lub po prostu grill, jest podstawą. Do wyboru mamy grille elektryczne lub grille z węglem nie dymiącym, te drugie niestety nie cieszą się popularnością w Polsce ze względu na nieuniknione zagrożenie pożarowe. Wybierzmy w takim wypadku więc grilla elektrycznego. W tej roli świetnie się sprawdzi WMF Lono w dużej wersji. Dzięki wykonaniu z materiału stali Cromargan, urządzenie zachowa swoją świeży wygląd na długi czas. Przejdźmy po krótce do wnętrza naszego grilla: dwie osobne powierzchnie grzewcze o regulowanej temperaturze pozwalają przygotowywać dwa kompletnie różne od siebie dania. Jeżeli chodzi o urządzenie grillowe o mniejszych gabarytach, proponujemy WMF Lono Quadro, które zapewni Państwu podobny luksus użytkowania oraz oszczędność miejsca podczas przechowywania.
Niezbędne akcesoria
Do przygotowywania pysznych posiłków w domu potrzebny jest nie tylko grill. sklepie Kiwimag dostępne są wszystkie potrzebne do niego akcesoria. Omówmy więc kilka z nich.
Zacznijmy od symbolu grilla, czyli szczypców, jako że grill elektryczny nie wytwarza płomienia, możemy wybrać między drewnianymi np. Gefu Natura a stalowymi Gefu BBQ. Kolejnym bardzo ważnym akcesorium są szpikulce do szaszłyków, tutaj wybór jest równie duży. Marka Tramonita góruje tutaj na 1-szym miejscu otrzymując miano lidera. Pojemniki na przyprawy wyprodukowane przez Gefu są ostatnim niezbędnym akcesorium o którym wspomnimy, ich wieczka zamykane są w sposób hermetyczny a więc ich aromat nie wietrzeje ani nie traci intensywności.
Akcesoria opcjonalne
Kiedy zbudowaliśmy już kolekcję podstawowych narzędzi, możemy ją rozszerzyć. Nie ma nic lepszego niż grillowane burgery. Jednak aby uformować je idealnie, przyda nam się forma Spark, wyprodukowana przez Gefu. Dodatkowo na pomoc zmierza łopatka do grilla, najlepiej jeśli będzie ona bez żadnych otworów, pozwoli to na przygotowanie smash burgerów, które są świetną alternatywą dla klasycznych. Rib Eye, Filet Mignon lub T-bone, dobrze dobrany i wysmażony stek może być najlepszym elementem kolacji. Aby osiągnąć idealny medium rare potrzebny będzie termometr, z pomocą przychodzi termometr Gefu Messimo lub Scala ze skalą od -40 do 200C
.
- Jesteś tu:
- Strona główna
- Blog Grill party zimą