
Japoński producent tradycyjnych noży, ceniony za swoją jakość. Produkty firmy Kasumi wykonywany są od 800 lat w tradycyjny sposób z najwyższej jakośći materiałów. Mistrzowie rzemieślnicy odkuwający arcydzieła japońskie po raz pierwszy pojawili się w Seki na początku XIII wieku. Metoda stosowana do hartowania i odkuwania stali wysokowęglowej mieczy w tamtych czasach była unikalna w całej Japonii. Miecze Seki były tak wyśmienitej jakości i miały tak wysoką wartość artystyczną, że Seki zasłynął na wiele stuleci jako stolica unikalnej i niedoścignionej stali japońskiej. Każdy rodzaj noża, który mógby być potrzebny w kuchni dostępny jest w oferci producenta. Firma jako pionier w swojej kategorii stworzyła wyjątkowe ostrza ze stali damasceńskiej, która następnie jest nakładana na rdzeń z najwyższej dostępnej jakości stali wysokowęglowej, rozwiązanie to zostało skopowiane przez innych producentów, lecz nikt nie doszedł do perfekcji jaką prezentuje Kasumi.